Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvallen door van jezelf te houden!

Geschreven door Afvallen met Anne op July 18, 2011

Emotie-eten is een belangrijk obstakel bij het afvallen. Door een slecht zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben sommige afvallers last van eetbuien. De eetbuien zorgen tijdelijk voor een comfortabel gevoel, maar helaas ook voor een berg calorieën en een schuldgevoel. Uit onderzoek blijkt dat een dieetmethode waarbij veel aandacht is voor een positief zelfbeeld effectiever is dan een reguliere behandeling. Tijd om jezelf wat liefde en aandacht te geven!

Zelfbeeld en afvallen
In het onderzoek werd een groep vrouwen in tweeën gedeeld. De eerste groep kreeg een jaar lang informatie over gezonde voeding, ze leerden hoe je met stress moet omgaan en hoe belangrijk het is om gezond te blijven. De tweede groep vrouwen volgden groepssessies. In deze groepssessies stonden emotie-eten, het zelfbeeld, beweging en herkenning van persoonlijke barrières centraal. Na een jaar was de tweede groep gemiddeld zeven procent van hun lichaamsgewicht kwijt. De eerste groep verloor maar twee procent van het lichaamsgewicht. Onderzoeker Teixeira: “Problemen met het zelfbeeld komen vaak voor bij mensen met overgewicht en obesitas. Ons onderzoek laat zien dat het zelfbeeld een grote rol speelt in het afvalproces. Vooral het verminderen van de angst over 'wat andere mensen van je denken' hielp om het eetpatroon gezonder te maken. Het zelfbeeld speelt een belangrijke rol in het afvallen en vasthouden van het streefgewicht. In ieder afslankprogramma moet hier aandacht voor zijn.”

Hier vast wat tips voor een positief gevoel over jezelf:
- Schat jezelf iets hoger in, in plaats van iets lager.
- Bewijs aan jezelf dat je meer kunt dan je zelf denkt.
- Bereid je goed voor. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een presentatie op het werk of een moeilijk gesprek met een vriend.
- Luister naar de complimenten. Mensen hebben de gewoonte om complimenten weg te wuiven. Neem het compliment voortaan aan in plaats van het minder te maken.

Bronnen: SoChicken, ScienceDaily


Geleidelijk afvallen en gewichtsverlies behouden? Bestel 'Afvallen met Anne in 12 weken' in de webshop!
July 18, 2011 om 07:46
Heel herkenbaar! Maar ik merk juist dat hoe meer ik afval (wat goed gaat) hoe groter mijn zelfvertrouwen en hoe beter mijn zelfbeeld wordt...

:br3gje:
Onbekend
July 19, 2011 om 00:35
Heel herkenbaar!Still working on it!
Onbekend
July 19, 2011 om 03:33
Ik doe mijn best ;)
July 19, 2011 om 12:54
wat hier boven beschreven wordt herken ik ook.

ik dacht dat ik door af te vallen direct blij zou zijn met mezelf, nu ben ik bijna 28 kilo afgevallen, en merk ik dat afvallen enkel maar een beetje helpt met mijn zelfbeeld!

ik moet mezelf leren waarderen, en mezelf leuk vinden. ik heb hier nogal moeite mee, maar ik doe me best!
:ola1988:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+