Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vraag & Antwoord

Antwoord op al je vragen over het abonnement en Valtaf.nl

Hoe sluit ik een abonnement Afvallen met Anne af?
Sluit je abonnement Afvallen met Anne af door het nemen van de volgende stappen:

 1. 1. Meld je aan of log je in op Valtaf.nl
 2. 2. Ga naar de expertpagina Afvallen met Anne (anne.valtaf.nl)
 3. 3. Klik op “Abonnement Afvallen met Anne”
 4. 4. Vanuit hier kun je kiezen voor 4 abonnementen met een tarief van 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, of 12 maanden. Klik op:“Direct bestellen”
 5. 5. Als je een kortingscode hebt, kun je deze in dit scherm invoeren. Zo niet, dan kun je klikken op: “Bestellen”
 6. 6. Rond de betaling af. Je kunt DocData machtigen om toekomstige abonnementsgelden van je rekening af te laten schrijven. Dit hoeft uiteraard niet

Hoe stel ik een persoonlijke vraag aan Afvallen met Anne?
Vanaf het moment dat je je abonnement hebt afgesloten, kun je Afvallen met Anne onbeperkt persoonlijke vragen stellen. Zo kun je geadviseerd worden in welke dagmenu's het beste bij jou passen. Neem de volgende stappen om je persoonlijke vragen te stellen:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op het pijltje naast je nickname. (Rechtsboven in het scherm naast de zoekoptie)
  3. Klik op “Mijn abonnement”
  4. Klik op “Stel haar een vraag!”
  5. Vanuit dit scherm heb je ook de mogelijkheid een bericht naar al je volgers of al je buddies te sturen

Waar vind ik de dagmenu's en hoe kan ik instellen dat de dagmenu's automatisch naar mijn e-mailadres worden verstuurd?
Vanaf het moment dat je je abonnement hebt afgesloten, heb je toegang tot de dagmenu's. Deze vind je door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op het pijltje naast je nickname (Rechtsboven in het scherm naast de zoekoptie)
  3. Klik op “Mijn abonnement”
  4. Klik op “Alle dagmenu's”
  5. Kies voor de dagmenu's die het beste bij jou passen. (Het is raadzaam je eerst te laten adviseren door de methode Afvallen met Anne). Je kunt hier ook instellen dat de dagmenu's elke week naar je e-mailadres worden verstuurd

Hoe kom ik op de nieuwspagina?
Afvallen met Anne publiceert iedere week een aantal artikelen. Sommige artikelen zijn alleen leesbaar voor abonnees. Neem de volgende stappen om het afslanknieuws bij te houden:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “Nieuws”
  3. Vanuit dit scherm vind je alle artikelen afkomstig van de methode Afvallen met Anne

Ik wil mee discussiëren op het forum. Hoe kom ik hier?
Let op: Dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf.nl biedt deelnemers de mogelijkheid om te discussiëren op het forum. Je komt op het forum door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “forum”
  3. Vanuit hier kun je mee discussiëren met andere deelnemers en abonnees

Ik heb een vraag die niet in het forum voorkomt. Hoe maak ik zelf een topic aan?
Let op: Dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf.nl biedt deelnemers de mogelijkheid om zelf een topic aan te maken op het forum. Neem de volgende stappen om zelf een topic aan te maken:

  1. Ga naar het forum
  2. Kijk eerst bij welke discussiegroep jouw onderwerp het beste past. Wanneer je bijvoorbeeld jezelf wil voorstellen kun je je nieuwe topic aanmaken onder de discussiegroep: Even voorstellen...
  3. Klik vervolgens op “Nieuwe discussie”. Geef je discussie een duidelijk onderwerp, licht het bericht toe en het is klaar om geplaatst te worden!

Hoe kom ik bij de slanke recepten?
Let op: dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf biedt deelnemers de mogelijkheid om slanke recepten te bekijken en om zelf slanke recepten op valtaf.nl te plaatsen. Je komt bij de slanke recepten door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “Alle recepten” onder het kopje: “Ook interessant” in de rechterkolom
  3. Gebruik de filter opties en zoek lekkere, slanke recepten!
  4. Je kunt recepten toevoegen als favoriet. Zo kun je je eigen lijstje van lekkere recepten samen stellen
  5. Je kunt ook zelf een recept toevoegen via de button “Recept toevoegen”

Hoe meld ik me aan voor een club?
Let op: dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf biedt deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan een club. Hier kom je door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “alle clubs” onder het kopje “Ook interessant” in de rechterkolom
  3. Klik op de club waar jij lid van wilt worden en klik op “Lid worden van de club”
  4. Wanneer je bent toegelaten tot de club, kun je reageren op discussies en nieuwe discussies starten

Hoe start ik een nieuwe club?
Let op: dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf biedt deelnemers de mogelijkheid om een nieuwe club op te richten. Hier kom je door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “Alle clubs” onder het kopje “Ook interessant” in de rechterkolom
  3. Klik op 'Nieuwe club oprichten'

Waar vind ik de calorietabel?
Let op: dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf biedt deelnemers de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de voedingswaarde van producten. Je komt bij de calorietabel door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “Calorietabel” onder het kopje “Ook interessant” in de rechterkolom
  3. Vanuit hier kun je zoeken naar bepaalde producten en krijg je inzicht in de voedingswaarde van deze producten

Hoe vul ik mijn dieetdagboek in?
Let op: dit is een service die niet bij het abonnement Afvallen met Anne hoort. Valtaf biedt deelnemers de mogelijkheid om zelf hun dieetdagboek in te vullen. Je komt hier door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “Dieetdagboek” Vanuit hier kun je je consumpties en je activiteiten invullen via de tabbladen “Consumpties” en “Beweging”. Wanneer je meerdere dagen hetzelfde eet, kun je ook kiezen voor het tabblad “Dag herhalen”. Zo hoef je niet alles handmatig in te vullen. Via het tabblad “Grafiek” kun jij de verhouding zien tussen je calorieconsumptie en je calorieverbruik. (Als je wilt afvallen dient je verbruik hoger (+/-500 kcal) hoger te liggen dan je inname (calorieconsumptie))

Zit ik bij het afsluiten van mijn abonnement vast aan een doorlopend abonnement?
Het abonnement wordt voor de duur van een door de deelnemer bepaald aantal maanden aangegaan en wordt bij afloop voor onbepaalde tijd verlengd, tenzij het abonnement voor het verstrijken van het abonnement is opgezegd. Een abonnement dat na verlenging wordt opgezegd, loopt vanaf de opzegdatum nog 1 maand door. Een gratis (actie)abonnement is te allen tijde opzegbaar en wordt na afloop omgezet in een betaald abonnement voor onbepaalde tijd, wat op elk moment opzegbaar is met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Bij verlenging van het gratis (actie) abonnement wordt uitgegaan van het tarief van 3-maandelijks abonnement. In alle andere gevallen wordt bij verlenging het tarief gehanteerd voor het eerste afgesloten abonnement. Hierover kun je ook meer lezen in de gebruiksvoowaarden.

Mag een proefabonnement stilzwijgend verlengd worden?
Volgens de wet van Dam mogen proefabonnementen van dag-, nieuws, weekbladen en tijdschriften niet langer automatisch tot verlenging leiden maar dienen na de proeftijd automatisch te eindigen. Voor proefabonnementen in andere gevallen (bv. wekelijkse toezending van beautyproducten of een betaalwebsite) geldt echter dat zij na stilzwijgende verlenging elke dag met een opzegtermijn van een maand, mogen worden opgezegd. In ons geval mag het proefabonnement dus stilzwijgend verlengd worden. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op ictrecht.nl.

Mag een abonnement voor een bepaalde tijd verlengd worden?
Nee, dit mag niet als deze abonnementen niet tussentijds opzegbaar zijn. De Wet van Dam staat niet toe dat een abonnement voor bepaalde tijd wordt verlengd en dat je pas op de datum van verstrijken mag opzeggen. In het geval van een stilzwijgende verlenging van Afvallen met Anne kun je elke dag opzeggen met inachtneming van een maand. Feitelijk kun je dus stellen dat de abonnementen steeds met een maand verlengd worden en per maand opzegbaar zijn. Dat is niet in strijd met de Wet van Dam. Eventuele teveel betaalde bedragen worden netjes teruggestort op je rekening.

Hoe kan ik mijn openstaande betaling voldoen?
Indien je een openstaande betaling van valtaf.nl hebt, kun je deze voldoen door de volgende stappen te zetten:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op “Webshop”
  3. Klik op “Klik hier voor mijn bestelgeschiedenis”
  4. Nu is je factuur zichtbaar. Vanuit deze pagina kun je je betaling voldoen

Ik heb een factuur ontvangen van Afvallen met Anne, maar volgens mij klopt deze niet. Wat moet ik doen?
Indien jij vermoedt dat je factuur niet klopt, kun je een e-mail sturen naar info@afvallenmetanne.nl. Jouw vraag wordt dan zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

Ik heb een factuur ontvangen maar nooit een abonnement op Afvallen met Anne gehad. Wat moet ik doen?
Indien dit het geval is, kun je een e-mail sturen naar info@afvallenmetanne.nl. Jouw vraag wordt dan zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Indien je nooit een abonnement hebt gehad dan hoef je deze uiteraard niet te betalen. Je ontvangt hiervan dan een bevestiging van ons.

Ik heb een abonnement afgesloten, maar ik kan geen gebruik maken van de service van het abonnement. Wat moet ik doen?
Wanneer je een openstaande betaling hebt op valtaf.nl kun je geen gebruik meer maken van de service van het abonnement. Je dient dan eerst je factuur te voldoen. Vervolgens wordt je abonnement automatisch geactiveerd. Indien je geen openstaande betaling hebt en jouw abonnement alsnog op inactief is gezet, kun je een bericht sturen naar info@afvallenmetanne.nl. Dan wordt het probleem met spoed voor je opgelost!

Hoe beëindig ik mijn abonnement?
Je kunt je abonnement iedere dag beëindigen. Neem hiervoor de volgende stappen:

  1. Log je in op Valtaf.nl
  2. Klik op het pijltje naast je nickname (Rechtsboven in het scherm naast de zoekoptie)
  3. Klik op “Mijn abonnement”
  4. Vanuit dit scherm kun je je abonnement beëindigen

Ik heb mijn abonnement beëindigd, maar wil hem toch weer activeren. Hoe gaat dit in zijn werk?
Zet de volgende stappen om je abonnement te activeren:

  1. Log in op Valtaf.nl
  2. Klik op het pijltje naast je nickname (Rechtsboven in het scherm naast de zoekoptie)
  3. Klik op “Mijn abonnement”
  4. Klik op “Voortzetten”

Hoe verwijder ik mijn account?
Je kunt je account verwijderen door de volgende stappen te zetten:

  1. Log in op Valtaf.nl
  2. Klik op het pijltje naast je nickname (Rechtsboven in het scherm naast de zoekoptie)
  3. Klik op “Instellingen”
  4. Klik op “Account verwijderen” onder het kopje “Ik ben het zat” (in het gekleurde roze vak rechts onderin)
Indien je een openstaande betaling hebt op valtaf, is het niet mogelijk je account te verwijderen. Betaal in dat geval eerst je factuur.

Let op: Vanaf nu kun je mailen naar info@afvallenmetanne.nl

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een privébericht naar Afvallen met Anne of stuur een e-mail naar info@afvallenmetanne.nl.

Bedrijfsgegevens:
 • Bedrijf: De methode Afvallen met Anne is onderdeel van Sofit Wellness BV
 • Adres: De Ruyterkade 112
 • Postcode: 1011 AB Amsterdam
 • E-mailadres Sofit Wellness BV: info@sofit.nl
 • E-mailadres Afvallen met Anne: info@afvallenmetanne.nl
 • Kvk-nummer: 34246275
 • Nog geen lid?

  Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

  Volgers van Afvallen met Anne